اهداف آموزشگاه طراحی و دوخت طــــــرح نــــــــو
تعریف و هدف:
هدف از برگزاری دورههای آموزشی خیاطی و طراحی لباس تربیت افرادی است که با در نظر گرفتن نیازهای طراحی و بهره گیری از ماشین آلات موجود بتوانند نیازهای طراحی لباس ـ طراحی الگو ـ برش و دوخت را در تولید برطرف سازند. این افراد با فراگیری مبانی علوم نظری موردنیاز و کسب مهارت های علمی در حد بسیار مطلوب میتوانند نیاز روزافزون جامعه و ارتقاء کیفیت آن را در زمینه طراحی لباس برای قشرها، مشاغل و سنین مختلف پاسخگو باشند و نیازهای بخش بازار را برطرف نمایند و در افزایش کارایی افراد تحت نظر خود در واحدهای تولیدی و توسعه بهره وری مفید و مؤثر واقع شوند.
اهمیت و ضرورت:
با توجه به لزوم ارتقاء سطح کیفی و کمی طراحی و تولید لباس در کشور، تربیت نیروی انسانی کارشناس و کارآمد مورد نیاز کارخانجات و واحدهای تولیدی پوشاک امری بسیار ضروری است. لذا با توجه به نیازهای روزافزون جامعه به انواع پوشاک و بررسی های به عمل آمده، برنامه ریزی آموزش خیاطی و طراحی لباس در جهت تحقق اهداف موردنیاز در قالب این برنامه به عمل آمده است. با آموزش های لازم و کافی و انجام تحقیقات کاربردی لازم در این شاخه می توان به خیاط و طراح لباس با کیفیت بالا دست یافت که با معیارهای اسلامی ـ ایرانی کشور ما منطبق باشد. حاصل این وضعیت نیز به تدریج حذف واردات خارجی ـ دست یابی به بازارهای جهانی و در نهایت به دست آوردن یک بازار مشخص و وسیع در دنیا میباشد. در این دوره سعی گردیده که فراگیری هنرجویان به صورت واحدهای نظری و عملی و متناسب با اهداف موردنیاز باشد تا فارغ التحصیلان در امور اجرایی بتوانند نقش خود را به خوبی ایفا نمایند.
نقش و توانایی:
خیاطان و طراحان لباس قادر خواهند بود در بخش طراحی لباس، بخش طراحی الگو، بخش برش، دوخت و خط تولید، فعالیت و نظارت نموده و سرپرستی کارگاه مربوطه را به عهده گیرند.این افراد با توجه به سرعت چشمگیر تحولات هنر طراحی در بخش صنعت در دنیا قادر به تطبیق توانایی های خویش بوده و بتوانند مشکلات این صنعت را مرتفع سازند.
فارغ التحصیلان بعد از اتمام دوره تواناییهای زیر را دارا خواهند بود:
۱ـ اداره امور کارگاه های تولید لباس
۲ـ راه اندازی واحدهای تولید لباس در بخش غیردولتی
۳ـ راه اندازی و سرپرستی کارگاه تولید لباس
۴ـ سرپرستی خط طراحی الگوسازی، برش، دوخت لباس و سایزبندی در کارخانجات پوشاک
۵ـ برنامه ریزی تولید در کارگاه و کارخانجات پوشاک
۶ـ رفع اشکالات کارگران در حین کار
۷ـ ایجاد خلاقیت و نوآوری در افراد با توجه به هدف های آموزشی موردنظر
۸ـ کنترل کیفیت در مود مورد استفاده و در خط تولید
۹ـ طراحی لباس در کارخانجات و تولیدیهای پوشاک
۱۰ـ نمونه دوز
۱۱ـ ساخت الگوهای صنعتی
۱۲ـ سایزبندی الگو
۱۳ـ اجرای انواع هنرهای ظریف بر روی لباس
۱۴ـ توانایی ادامه تحصیل در رده های علمی ـ کاربردی مرتبط با رشته
۱۵ـ تدریس دروس مربوطه در دبیرستان های فنی و حرفه ای، کارودانش و هنرستان
۱۶ـ تدریس دروس مربوطه در آموزشگاه های طراحی و خیاطی وابسته به وزارت کار
۱۷ـ تدریس دروس مربوطه در آموزشکده های فنی و حرفه ای